Cengiz ALDEMİR/Sozcu.com.tr

TOKİ konutlarında sorun bitmiyor. Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinde biten TOKİ konutlarında eksik ve çürük malzeme sonucu bir çok konut sahibi mahkemelik oldu.

Bunlardan bir tanesi de Ankara Elmadağ ilçesi 1. etap toplu konutlarında yaşandı.

Elmadağ 1. etap konutlarından ev alan Ali Demirci ve aynı site sakinleri, söz konusu konutlarının TOKİ tarafından kendilerine tamam olarak teslim edildi denilmesine karşılık bir takım eksik imalatlar ortaya çıktı. Yeni olan konutlarına taşınan vatandaşlar zaman içerisinde kullanım ile mahkemenin ( gizli ayıplar) olarak ifade edilen ve inşaat aşamasında kullanılan kötü malzeme ortaya çıktı. Sitenin bina içi hariç dış kaplamasının da kötü malzeme sonucu dökülmesi vatandaşları tedirgin etti.

Konut sahipleri bir çok kere TOKİ yönetimini uyardıklarını, eksik yapılan yerlerin tamir edilmesini istediklerini ancak bir şey yapmayan yönetimi sonunda mahkemeye verdi.

Mahkeme sonucu TOKİ suçlu bulundu. Elmadağ Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde hazırlanan bilir kişi TOKİ'nin yaptığı 1. etap toplu konutlarında inceleme yaptı.

İnceleme sonucunda rapor hazırlayan bilir kişi TOKİ'yi suçlu bularak eksik ve ayıplı işlerin bedeli olarak 1.050..000.00 TL + KDV tutarının 528 konuttan hissesine düşen 2.345.00 TL tazminatın TOKİ tarafından zarar gören vatandaşlara geri ödenmesine karar verdi.